Η Εταιρεία PGS Transport & Logistics

Από την ίδρυση της το 2002 η PGS Transport & Logistics είναι μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία με κύρια δραστηριότητα την μεταφορά εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων (Container) παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες που συνάδουν με τις αξίες της εφοδιαστικής αλυσίδας των πελατών της.

Η εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις οδικές και συνδυασμένες μεταφορές, την διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων σε ιδιόκτητους χώρους στην βιομηχανική περιοχή στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Η PGS διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό με σπουδές στα Logistics και στην διοίκηση επιχειρήσεων καθώς και ένα σύγχρονο ιδιόκτητο στόλο οχημάτων και μηχανημάτων. Η συνεχείς επενδύσεις σε εξοπλισμό και του ανθρώπινου δυναμικού, συντέλεσαν στην ανάπτυξη των υπηρεσιών σεβόμενη το περιβάλλον και παρέχοντας την μεγαλύτερη ασφάλεια στο επιθυμητό κόστος.

Από το 2005 έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Διαχειριστών μη Επικίνδυνων Αποβλήτων του Τμήματος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του ΥΠΕΚΑ, διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες και πιστοποιήσεις για τη συλλογή και μεταφορά μη επικίνδυνων αποβλήτων, διαθέτει πιστοποιημένα οχήματα, εκπαιδευμένο προσωπικό καθώς και  σύμβουλο χημικό μηχανικό για εύφλεκτα και επικίνδυνα φορτία ADR.

Ιστορικό

Την δεκαετία του 1930, η μεταφορά των προϊόντων γινόταν με τα κάρα και τις σούστες. Στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, που είναι και ο τόπος καταγωγής μας, οι εξορύξεις τότε των μεταλλευμάτων μεταφέρονταν προς το εργοστάσιο επεξεργασίας από τον παππού Νίκο Λιάγκη.

Κατά τα επόμενα χρόνια, 1949, ο υιός του, Γιώργος Λιάγκης, προέβη σε συνεταιρισμούς με στόχο την απόκτηση φορτηγού δημοσίας χρήσης. Ωσπου το 1955, απέκτησε το πρώτο του φορτηγό μάρκας KRUPP, διενεργώντας μεταφορές προς τρίτους.

Το 1969, τα παιδιά του, Νικόλαος και Παναγιώτης Λιάγκης, αντικατέστησαν το φορτηγό του πατέρα τους με δύο καινούργια μάρκας VOLVO και MERCEDES μέχρι που το 1980 απέκτησαν έξι φορτηγά. Τότε δημιούργησαν την “ΑΦΟΙ ΛΙΑΓΚΗ ΙΜΕ ΕΠΕ” και παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς και αποθήκευση εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων σε εγκαταστάσεις στο Κερατσίνι ανυψωτικά μηχανήματα ικανότητας έως 25 τόνων, καθιστώντας την εταιρεία πρωτοπόρα στον Πειραιά.

Το 1984, τροποποιούν την εταιρεία σε Α.Ε με την διακριτική επωνυμία “Ν&Π ΛΙΑΓΚΗ Α.Ε” έχοντας πλέον 15 φορτηγά και 40 επικαθήμενα τρείλερ διαφόρων τύπων.

Το 1989, μετά τον θάνατο του Νικολάου Λιάγκη, αναλαμβάνει την εταιρεία μόνος του ο αδερφός του, Παναγιώτης Λιάγκης μηχανολόγος της ΣΕΛΕΤΕ,  και διευρύνει τις δραστηριότητες. Γίνεται μέτοχος στην ναυτιλιακή εταιρεία ΕΡΜΗΣ ΛΑΙΝΣ με έδρα τον Πειραιά, στην διαμεταφορική εταιρεία EXPERT TRANS με έδρα την Γλυφάδα και στην MEDTERMINALS A.E με έδρα το Κερατσίνι και υποκατάστημα στον Ασπρόπυργο. Παράλληλα κάνει εμπόριο φορτηγών και μηχανημάτων από το οίκους του εξωτερικού.

Το 2000, δημιουργεί μεταφορική εταιρεία στη Γερμανία με έδρα το Μόναχο έχοντας ιδιόκτητα οχήματα με κύρια δραστηριότητα τις διεθνείς μεταφορές από Ιταλία προς Ελλάδα για την Henkel Ελλάς και τις εξαγωγές της Colgate Palmolive προς Ιταλία αντίστοιχα.

Το 2002, ο Παναγιώτης Λιάγκης αποχωρεί από την Ν & Π ΛΙΑΓΚΗ Α.Ε και δημιουργεί μια νέα εταιρεία με βασικούς μετόχους τα παιδιά του, τον Γιώργο και Σταμάτη Λιάγκη, Η νέα εταιρεία ΑΦΟΙ ΛΙΑΓΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε με διακριτικό τίτλο “PGS Transport & Logistics”, με έδρα τον Ασπρόπυργο σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 12.000 τμ.

Το 2005, PGS αγοράζει την μεταφορική εταιρεία SPEDIMED του ομίλου Λαυρεντιάδη και δραστηριοποιείται στη μεταφορά και διανομή χημικών προϊόντων. Τη ίδια χρονιά υπογράφει σύμβαση με τον φορέα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε, για την συλλογή και μεταφορά μη επικίνδυνων αποβλήτων, αναπτύσσοντας ένα πανελλαδικό δίκτυο κυρίως στην νησιωτική Ελλάδα με σημεία συλλογής αποβλήτων με μεταλλικούς κάδους και κοντέινερ και ειδικά εξοπλισμένα οχήματα τύπου HAGEN.